Knivar - Knives

smeagard.se

Knivar - Knives

Jag som sysslar med knivmakeri heter Bjarne Widheden och är uppvuxen på Smeagården. Numera bor jag i Kungsbacka, men gör stora delar av det vekstadsarbete som fordras vid knivmakeri, på Smeagården.

 

Min ambition är att göra knivar med en stark och användbar konstruktion både för allmän användning, men äver för speciella ändamål som t ex i köket och för jakt.

 

Mina knivar görs av inköpt råmaterial i form av stål med speciella egenskaper som är lämpliga för knivtillverkning och utifrån detta formas knivmodellen som därefter skärs ut, slipas, härdas, finslipas, poleras och förses med lämpligt skaft. Där så är lämpligt tillverkar jag även passande knivslida av läder.

 

För tillfället tar jag inte emot några beställningar men Tack för att Du tittade in och hör gärna av Dig om intresse finns för mina knivar. Skriv en rad, gärna med adressuppgifter så hör jag av mig.

 

Värmebehandling

Värmebehandling av knivbladen görs med egen utrustning då det visat sig att detta ger ett jämnare och bättre resultat än att lämna ut det. Mera information om värmebehandling finns att läsa i en artikelserie i Knivmakaren.

 

Har Du frågor om värmebehandling så svarar jag efter bästa förmåga om Du anger Dina kontaktuppgifter.

 
 

©

Sidan uppdaterad 2018-09-19